Wilt u eens kennismaken? Maak een afspraak

Belastingen

Als ondernemer krijgt u te maken met verschillende soorten belasting. Dit is onder andere afhankelijk van de rechtsvorm die u kiest. U ziet de belastingen waarschijnlijk als een noodzakelijk verplichting. Bij Wansink & Partner denken we daar anders over: uw administratie op orde houden, betekent voor ons ook dat we op zoek gaan naar de meest gunstige fiscale regelingen voor uw bedrijf. Zodat u uw tijd kunt steken in het verzetten van werk en het vinden van nieuwe klanten.


Belastingen voor ondernemers:

Als ondernemer kunt u onder andere te maken krijgen met de onderstaande belastingen:

  • Inkomstenbelasting

  • Omzetbelasting

  • ICP aangifte

  • Loonbelasting personeel

  • Vennootschapsbelasting

“Samen de meest ideale oplossing vinden” 
"Dichtbij, persoonlijk en betrouwbaar"

  • Inkomstenbelasting

Als u winst maakt met een eenmanszaak of salaris krijgt uit een bv, moet u inkomstenbelasting betalen. Voor de inkomstenbelasting bent u ondernemer als u een onderneming drijft, zelfstandig bent en geregeld deelneemt aan het economisch verkeer. Bovendien moeten uw werkzaamheden een zekere omvang hebben en moet u winst nastreven.
 

  • Omzetbelasting

U moet omzetbelasting rekenen over uw producten of diensten levert.
 

  • ICP aangifte

Wanneer u handelt binnen Europa, moet u dit aangeven in uw aangifte omzetbelasting. Daarnaast moet u een lijst insturen met de gegevens van de bedrijven waarmee u handel hebt gevoerd.
 

  • Loonbelasting personeel

Als u personeel heeft, krijgt u te maken met de loonbelasting.
 

  • Vennootschapsbelasting

Wanneer u met uw BV of coöperatie een winststreven hebt, moet u een aangifte vennootschapsbelasting invullen. Wanneer u daadwerkelijk winst maakt, moet u over deze winst vennootschapsbelasting betalen.


Belastingen betaalt meestal achteraf. Het is goed om hier rekening mee te houden als u resultaat gaat maken. U hebt een groot deel van uw resultaat nodig om aan uw belastingverplichtingen te voldoen. In sommige gevallen kan het gunstige zijn om een voorlopige aanslag aan te vragen.

“Samen de meest ideale oplossing vinden” 

“Uw partner voor de lange termijn” 

Fiscale voordelen

Wij helpen u graag met uw belastingen. Wilt u meer fiscaal voordeel halen uit uw onderneming? Neem contact met ons op via 0546 - 58 83 70 of mail naar .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken).

Wilt u eens kennismaken? Maak een afspraak

“Uw partner voor de lange termijn” 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven?
Meld u nu aan

Laat ons u terugbellen

Wilt u graag worden teruggebeld?
Bel mij terug