Kies een categorie

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven?
Meld u nu aan

Laat ons u terugbellen

Wilt u graag worden teruggebeld?
Bel mij terug
Wilt u eens kennismaken? Maak een afspraak

Fusie/overname/overdracht

Zit u er aan te denken om een (familie)bedrijf over te nemen? Uw huidige directeur en/of eigenaar heeft u misschien gevraagd om het bedrijf over te nemen. Of u wilt een zelfde fabriek als u in Nederland hebt ook in het buitenland kopen. Of misschien zit u er aan te denken om de concurrent over te nemen. Of u kunt niet meer met uw partner door één deur en wilt het bedrijf opsplitsen in twee zelfstandige bedrijven? Dit is een grote beslissing die u goed moet overwegen. Daarnaast moet u bij een overname altijd een goed overzicht hebben van de fiscale gevolgen. Met welke zaken moet u nog meer rekening houden wanneer u kiest voor een overdracht, fusie of overname?


Fiscale gevolgen


Wanneer u nadenkt over fusie, overname of overdracht is het verstandig ook stil te staan bij de fiscale gevolgen van uw wensen. Heeft u de fiscale reserves goed ik kaart gebracht? Is uw onderneming eigenaar van een pand? En is dit pand korter dan 10 jaar geleden gekocht en is er btw in aftrek gebracht? Andere zaken waar u over na moet denken zijn:

  • Hoe bepaalt u de goodwill?

  • Gaat u activa aan uw onderneming onttrekken?

  • Wie draagt de onderneming aan u over?

  • Hebt u te maken met personeelsovername?

“Uw probleem is onze uitdaging”


"Financiële zaken moeten voor iedereen toegankelijk en behapbaar zijn"

Overige zaken

Naast fiscale vraagstukken krijgt u ook te maken met juridische, notariële of financieringsvraagstukken. Hoe financiert u uw overname? Heeft u eigen middelen of moet u lenen bij de bank. Of kunt u lenen bij uw familie? Hoe legt u dit juridisch goed vast? Allemaal vraagstukken waarmee u te maken kunt krijgen.

“Uw probleem is onze uitdaging”
“Samen de meest ideale oplossing vinden” 

Advies en begeleiding bij overdracht, fusie of overname

Wij bekijken uw situatie vanuit onze fiscale en accountancy/administratieve achtergrond. Het kan ook zijn dat er notariële juridische, subsidiabele, of arbeidsrechtelijke raakvlakken zijn. Hiervoor schakelen we voor u graag één van onze partners is. Wilt u meer weten of een afspraak maken?  Neem dan contact met ons op via telefoon 0546 – 588370 of mail naar .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken).

Wilt u eens kennismaken? Maak een afspraak
“Samen de meest ideale oplossing vinden” 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven?
Meld u nu aan

Laat ons u terugbellen

Wilt u graag worden teruggebeld?
Bel mij terug