Kies een categorie

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven?
Meld u nu aan

Laat ons u terugbellen

Wilt u graag worden teruggebeld?
Bel mij terug
Wilt u eens kennismaken? Maak een afspraak

Fusie/splitsing

U werkt al langere tijd samen met een bedrijf dat voor of na u komt in het productie en/of bedrijfsproces. U speelt met het idee om nog nauwer met elkaar te gaan samenwerken of zelfs te gaan fuseren. Het kan voor bepaalde bedrijven verstandig zijn om gezamenlijk de markt te betreden. Het ene bedrijf is bijvoorbeeld heel kapitaalkrachtig en de ander bezit innovatieve kennis/technologie. In plaats van een fusering kan een splitsing ook een verstandige keuze zijn. Stel dat er twee kapiteins op het schip zitten, die niet meer gezamenlijk door het vaarwater kunnen varen. Wat dan? Na lange gesprekken komt u er samen niet uit. U besluit te gaan splitsen en verder te gaan als twee zelfstandige bedrijven. Waar moet u aan denken wanneer u gaat fuseren of splitsen? Met welke fiscale gevolgen krijgt u te maken?


Fiscale gevolgen fusie en splitsing

Een fusie of splitsing heeft fiscale gevolgen. Denkt u bijvoorbeeld aan:

  • Verschillen in grondslagen

  • Verrekenbare verliezen

  • Gevolgen voor de aangevraagd KIA, MIA, EIA

    (milieu/energie/kleinschaligheidsinvesteringsaftrek)

“Uw partner voor de lange termijn” 
"Dichtbij, persoonlijk en betrouwbaar"

Maar denkt u bijvoorbeeld ook aan het pand waarin de onderneming gevestigd is en de BTW die hiervoor in aftrek is genomen. Hoe gaat u hier mee om? Wansink & Partner maakt een waardebepaling en identificeert de fiscale en commerciële risico’s en gevolgen van de fusie of splitsing. Daarnaast is het belangrijk dat de lijnen van communicatie gedurende het proces met alle partijen open blijven.

“Uw partner voor de lange termijn” 

“Samen de meest ideale oplossing vinden” 

Advies en begeleiding bij fusie of splitsing?

Wilt u graag gaan fuseren of wilt u juist gaan splitsen? Wij bekijken uw casus vanuit onze fiscale en accountancy/administratieve achtergrond. Het kan ook zijn dat er notariële juridische, subsidiabele,  of arbeidsrechtelijke raakvlakken zijn. Hiervoor schakelen we voor u graag één van onze partners is. Wilt u meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via telefoon 0546 – 588370 of mail naar .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken).

Wilt u eens kennismaken? Maak een afspraak

“Samen de meest ideale oplossing vinden” 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven?
Meld u nu aan

Laat ons u terugbellen

Wilt u graag worden teruggebeld?
Bel mij terug